English

Program of: Arab Spring Festival – Arabische Lentefestival

Part 1

13.00-14.00 Inloop, registratie./ registration.
14.00-14.30 Opening Schilderijen/ Fototentoonstelling Van de schilder hr. Lotfi A. Sariya./ opening of the Paintings Exhibition of the Artist Mr. Lotfi A. Sariya.
14.30-15.00 Inloop naar de grote zaal/ Moving to the Grand hall
15.00-16.36 Film: De Joden van Egypte, een documentaire over het leven van de joden in Egypte toen en nu en de veranderingen daarin./ / The Jews of Egypt, a documentary about the life of the Jews in Egypt in the past and now and the changes in it.
16.40-18.00 Debat: De rechten van de minderheden in Egypte en de Arabische landen./ The rights of minorities in Egypt and the Arab countries.
18.00-19.00 Pauze met koffie en Arabische hapjes/ Break with coffee and Arabian snacks.

Part 2

19.00-19.45 Vertoning van de participerend Mobile Films, en bekend maken van de winnende films/ Broadcasting of the participating films and announcing the winning film.

20.00-21.30 Debat: de Rechten van vrouwen in de Islamitische landen, vrouwen als politieke wapen !/ The rights of women in the Islamic countries. Women as a political weapon.

21.30-22.00 Pauze/ Break.

22.00-23.00 Debat: De Arabische Lente, waarheen? Debate: The Arab Spring, where to?

De dag is ondervoorzitterschap van de heer Bertus Hendriks, voormalig directeur van de Wereldomroep in Hilversum en nu Middenoosten deskundige bij Instituut Klingendaal in Den Haag.
De heer Koetsenruijter, voormalige Ambassadeur van de EU in Tunesië.
De heer Gijs Verbossen, Gespecialiseerd in Egypte en M.O. em promoveert op de vraag “hoe we de timing van de val van Mubarak kunnen verklaren”. En hij is tevens junior docent Internationale Betrekkingen en onderzoeksassistent bij het instituut Centre for Dialogue.
De heer Dr. Hosam Saif Elyazal, Generaal b.d. en adviseur van de Egyptische regering voor veiligheid en terrorisme.
De heer Dr. Kamal El Helbawi, voormalige MB’s leider en kenner van de groep.
De heer Dr. Naguib Gobrael, Lid van de Mensenrechten Raad van Egypte.
Mevrouw Dr. Mervat Talawi, Voorzitter van de nationale vrowen raad in Egypt/ Chairman of the National Council for Woman in Egypt.

((Dit programma kan nog uitgebreid worden na bevestiging door enkele gasten, maar zal niet minder worden))

زر الذهاب إلى الأعلى