Deskundigen rapport over de Arabische Lente Landen gepubliceerd

Het verslag dat opgesteld was door de groep van deskundigen (zowel onderzoekers en deskundigen inzake het Midden-Oosten en Noord-Afrika en een aantal vertegenwoordigers van representatieve organisaties van immigranten uit deze landen) is gepubliceerd. Het rapport bevat een aantal verschillende scenario’s voor de te verwachten situaties/ ontwikkelingen welke in de landen van de Arabische lente plaatsvinden, gedurende de komend 15 jaar (tot 2012-2027).

Het Verslag en de scenario’s kunnen in de ogen van sommigen schokkend zijn, maar geven wel de spijtige realiteit aan, waarvan sommige aspecten zich al begonnen te manifesteren – vooral in Egypte en Tunesië – enkele maanden na de datum van uitgifte van het rapport, terwijl de auteurs verwachten dat zulke veranderingen pas na een aantal jaren zou gebeuren.

Het rapport is getiteld: Politieke participatie van vrouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika scenario 2027.

Het is hier te vinden op de site, het is gepubliceerd in drie talen, Arabisch (zie Arabische zijde), en hier onderaan Engels (Female Political Participation in the MENA Region – scenario 2027) en Frans (Participation Politique des Femmes dans la MENA région scénario 2027).

(English)

 

(French)

 

Back to top button
Close